Składniki:
- 1 bita śmietana śnieżka w proszku
- 3 galaretki (dowolny smak i kolor)
- 200ml mleka do śnieżki
- Woda do galaretek połowa porcji do każdej.
Sposób przygotowania:
- 1 galaretkę mieszamy w 250 ml wody, wlewamy na głęboki talerz. Jak stężeje to kroimy w kostkę.
- Rozpuszczamy drugą galaretkę i studzimy.
- Ubijamy śnieżkę jak w przepisie.
- Po ubiciu dolewamy płynną galaretkę i połowę pokrojonej galaretki.
- Do formy LILIANA wlewamy masę śmietanową posypujemy resztą pokrojonej galaretki.
- Rozpuszczamy trzecią galaretkę i jak stężeje wylewamy na wierzch.
Można zrobić na odwrót...
najpierw wlać galaretkę, później masę śmietanowĄ ;)
Smacznego!
jutro wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń