czwartek, 28 marca 2013

Ptasie mleczko





Składniki:

  • 1 bita śmietana śnieżka w proszku
  • 3 galaretki (dowolny smak i kolor)
  • 200ml mleka do śnieżki
  • Woda do galaretek połowa porcji do każdej.


Sposób przygotowania:

  1. 1 galaretkę mieszamy w 250 ml wody, wlewamy na głęboki talerz. Jak stężeje to kroimy w kostkę.
  2. Rozpuszczamy drugą galaretkę i studzimy.
  3. Ubijamy śnieżkę jak w przepisie.
  4. Po ubiciu dolewamy płynną galaretkę i połowę pokrojonej galaretki.
  5. Do formy LILIANA wlewamy masę śmietanową posypujemy resztą pokrojonej galaretki.
  6. Rozpuszczamy trzecią galaretkę i jak stężeje wylewamy na wierzch.




Można zrobić na odwrót...

najpierw wlać galaretkę, później masę śmietanowĄ ;)


Smacznego!


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...